Literatura

Podróż erotyczna (wiersz)

Konrad Koper

W twoich ramionach 

odkrywam nowe lądy.



Rosnące tam owoce są zroszone

morskimi kroplami.

Wzrastają w słońcu.



Jest lipiec.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
yeti
yeti 7 lutego 2018, 16:15
yyyyyyyyyyyyyyy
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
w twoich ramionach

odkrywam nowe lądy.



Rosnące tam owoce są zroszone

morskimi kroplami.

Wzrastają w słońcu.



Jest lipiec.

Wiersz byłby całkiem dobry bez tych elementów, które usunęłam. Proponuję poprawę. :) Z reguł unikamy w poezji takich czasowników jak są, jest itp oraz zaimków osobowych. Tu właśnie są zbędne.
Unikamy także zdrobnień, więc słowo "kropelkami" poprawiłam na "kroplami. Tak jest zdecydowanie lepiej,, ale.. to już jest wiesz.


Pozdrawiam
Konrad Koper 7 lutego 2018, 23:04
Dziękuje !!
Mithril
Mithril 8 lutego 2018, 06:38
...co nie zmienia faktu, że powyższe jest wtórnym, infantylnym gniotem
przysłano: 7 lutego 2018 (historia)

Inne teksty autora

W komnacie…
Konrad Koper
Wilk
Konrad Koper
Ten klucz…
Konrad Koper
Senna wstążka
Konrad Koper
Widziadło
Konrad Koper
Kosmici
Konrad Koper
Świąteczny
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca