Literatura

bądź sobą (wiersz)

Yaro

jestem sobą nie inną osobą
oddycham wolnością
garściami ślę całusy
nie jestem obcy jestem żywą istotą

 

dryfuję w szalupie 
maszt na nim żagiel
z garścią wiatru
napełniony ocean łzami

błądzę palcem po mapie 


sekstans namiary odczytuję na niebie
falowanie przychylne wiatry

spokój przed burzą
latające ryby

albatrosy długonose

 

za horyzontem rodzą się nowe horyzonty
ziemia okrągła

jak pośladki kobiet w portach miłości
zatrzymuję kilka nocy na pamięć
rum krąży w żyłach na amen

 


dobry 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 9 lutego 2018, 21:36
Temat pożyczony, właśnie interpretowany…
Janusz Gierucki
Janusz Gierucki 10 lutego 2018, 15:51
Rum krąży w żyłach zawsze tak samo..
Robert noszczyk
Robert noszczyk 12 lutego 2018, 15:50
przekaz dobry...ok dla mnie
przysłano: 9 lutego 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca