Literatura

Chowańce (wiersz)

Małgorzata Bobak


 

 

ludzie pytają kim jestem  

 

kiedy przyszłam na świat
zerwano kilka kwiatków i śpiewano na ulicy
 

ojciec stawiał

więc zostałam przyjacielem
wszystkich jego kumpli w mieście 
 


nie starczało sił by płakać

odwagi by budzić wszystkich w nocy 

śmiałości by chwalić się

postępami w siadaniu i chodzeniu
nowymi mlecznymi zębami

 

potem obmyśliwałam  jak schować butelkę
kilkanaście lat dorastałam do tego zadania

 

na koniec

do czapki niewidki
 

 udało się 

 

 

 


przysłano: 13 lutego 2018 (historia)

Inne teksty autora

gdy wyjdę z cienia (...)
Małgorzata Anna Bobak Końcowa
spaceruję po mieście (...)
Małgorzata Bobak
Sanctus picture
Małgorzata Bobak
Coffeehouse
Małgorzata Bobak
dopóki ocean
Małgorzata Bobak
czuj się zamurowany
Małgorzata Bobak
w procesie tworzenia
Małgorzata Bobak
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca