Literatura

wiele wybaczyć by (wiersz)

Yaro

człowiek stary człowiek zima
skrzypi jak śnieg pod butami
gdy wraca z pasterki 
stary pali skręta zamyślony 

przepalony życiem zasuszony kwiat  

 

wiele uczyć 

wiele wybaczyć by 
jeśli tylko by
możliwe było

 

dziadek zima dziadek mróz
mówi trzymaj na dwa kartony fajek 
 odeszła komuna nie ma kartek

on nie uwierzy 
ważny zapas nie ważna niepogoda  
spaceruje wolno z palcem na cynglu 
spogląda  tkanka pół żywa 

 

wiele uczyć 
wiele wybaczyć by 
jeśli tylko by
możliwe było

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 14 lutego 2018, 11:35
Bardziej piosenka…
Yaro
Yaro 14 lutego 2018, 16:19
tak jest...
Konrad Koper 14 lutego 2018, 20:00
Zajrzyj do mnie.
przysłano: 13 lutego 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca