Literatura

~ SŁOWA (wiersz)

Krzysztof Maria Szarszewski

       

         SŁOWA

 
    Słowa raz wzbudzone 
koloraturowym drżeniem
zaszeptem duszy…
serca dudnieniem
niecierpliwie kruche 
nadtkliwie cacane
zmarzniętymi dłońmi
z ust spierzchniętych słane 
lekkie fruną w mgły
jak ćmy… zakochane
 
W pobliże twe… przez świat
pod twą nieboskłonność
dygocąc nieprzerwanie
z ułudą… z dreszczem
gdzie jasność ciemności 
i ciszy na przekór
księżycami… gwiazdami
rozpromienia sny
rozświetla ciepłem… écru
jak dziecku w kolebce
 
kochanie…
cóż napisać jeszcze ?

 

⊰Ҝற$⊱………………………………… Toruń ~ 27 stycznia '18

 

 

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 14 lutego 2018 (historia)

Inne teksty autora

~ LAMBADA NO MUE CORAÇÃO
Krzysztof Maria Szarszewski
~ „DZIEWCZYNA O PERŁOWYCH WŁOSACH”
Krzysztof Maria Szarszewski
~ NIE WOLNO ZAMILKNĄĆ ORKIESTRZE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ BYĆ… BY BYĆ I BYĆ
Krzysztof Maria Szarszewski
~ CZŁOWIEK NIEWSPÓŁCZESNY
Krzysztof Maria Szarszewski
~ GDZIE NIE WSCHODZI JEDNO SŁOŃCE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ DLA PANI A K$ AMIT RÓŻ
Krzysztof Maria Szarszewski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca