Literatura

~ ZAMĘŻNA KSIĘŻNA (wiersz)

Krzysztof Maria Szarszewski

 

       ~ ZAMĘŻNA KSIĘŻNA
 
Idąc plażą niczym księżna, bogini
W jego stronę nieśmiało zerkała
Głodnym wzrokiem pożerał rozbierając z bikini
Aż z wrażenia stanąwszy zadrżała
 
Szeptem spytał…wiersz może przy kawie ?
W bungalowie zacisznym wśród palm
Nic nie wspominał o charmant zabawie
O subtil tête-à-tête… sam na sam
 
Wzrok spuściwszy uśmiechnęła zmieszana
Gestem miłym zaprosił do środka
Jakże słodka… stała bóstwa przemiana
Anioł w wampa, niczym dzika kotka
 
Warg ust żarem przywarła do niego
Zrazu…bardziej intymnie przywarła
Raju wrota otwarła, siódme rozkoszy niebo
Gdy dessous koronkowe zdarła
 
Zatraciła się w szale miłości
W ekstaz czułych konwulsjach, westchnieniach
Rozpaliła go do białości
W egzotycznych płonęła wrzeniach
 
Czerp naukę stąd… adepcie młody
Z ars amandi pragnący przygody
Skoroś skromnym jest jeno poetą
Że w porywach uniesień z zamężną kobietą
Jest jak z muzą…
 
Bo zamężnej niewieście… nadobnej urody
Gdyś natchniony to prostą jest sprawa
W tej powiastce są na to dowody
Nie pieszczoty, ni lody, ni kawa
 
Wierzaj mi… by nie wrócić na tarczy
Literalnie Casanovo młody
Krzta poezji namiętnej wystarczy
Tobie łyk… lepiej dwa… zimnej wody
 
⊰Ҝற$⊱………………………………………………………… Bodrum ~ 12 maja 'O9

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 14 lutego 2018 (historia)

Inne teksty autora

~ LAMBADA NO MUE CORAÇÃO
Krzysztof Maria Szarszewski
~ „DZIEWCZYNA O PERŁOWYCH WŁOSACH”
Krzysztof Maria Szarszewski
~ NIE WOLNO ZAMILKNĄĆ ORKIESTRZE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ BYĆ… BY BYĆ I BYĆ
Krzysztof Maria Szarszewski
~ CZŁOWIEK NIEWSPÓŁCZESNY
Krzysztof Maria Szarszewski
~ GDZIE NIE WSCHODZI JEDNO SŁOŃCE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ DLA PANI A K$ AMIT RÓŻ
Krzysztof Maria Szarszewski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca