Literatura

Zapatrzony w biel (wiersz)

Jola

zapatrzony w biel 
rozłożoną nierównomiernie
na materialnych dobytkach
w sercu rozkwita
kwiat niejednej nadziei
zapatrzony gdzieś
pomiędzy obumarłymi drzewami
zauważa mały punkt
który jakby w przestrachu
unosi się w powietrze
i szybuje z wolnością
na barkach
ciężki plecak przeżytych
doświadczeń
w sercu miłość
w różnych odcieniach portretu 
i czas

 


przysłano: 15 lutego 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca