Literatura

cría cuervos (wiersz)

Małgorzata Bobak

 

 

 

przyleciał wiersz 
usiadł po zewnętrznej stronie okna
kruk co wiosną poszukuje odbicia w szybie

zgubiłam stopy pod kołdrą
nie spieszę się
przebijam niby przebiśnieg


a wiersz się stroszy 
zrzuca z piór okruchy świata
jak zmierzch z obwódką na szyi

 

 


przysłano: 18 lutego 2018 (historia)

Inne teksty autora

gdy wyjdę z cienia (...)
Małgorzata Anna Bobak Końcowa
spaceruję po mieście (...)
Małgorzata Bobak
Sanctus picture
Małgorzata Bobak
Coffeehouse
Małgorzata Bobak
dopóki ocean
Małgorzata Bobak
czuj się zamurowany
Małgorzata Bobak
w procesie tworzenia
Małgorzata Bobak
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca