Literatura

*** *** (wiersz)

Jola

 

w środku odpychający zapach 
zapach wprawiający w taniec mdłości

rozrzucone buty stos podartych ciuchów
ciuchów tych dużych i bez wielkości


idzie pomiędzy przerażającymi celami
celami zabitymi deskami bez litości

drżącymi oczyma patrzy tam gdzie zakaz
zakaz jakiejkolwiek oglądalności

obraz po nocach serce w krzyk wprawia
wprawia i ostrząc stępione końce żylet

tu mord był polskiej niewinnej ludzkości
ludzkości której wbito w pierś głęboko sztylet

milczeć to hańba trzeba w świat rozsiewać
wszczepiać w serca ducha przeszłej historii

 

 


przysłano: 20 lutego 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca