Literatura

ciemna materia (wiersz)

Jacek JacoM Michalski

wysokie okno oddaje przestrzeń przez pancerne szkło

ptaki jak symbole bezmiaru zbyt blisko nieosiągalne

nie dostrzegą zza szyby naszej tęsknoty

szukamy nieskończoności zapadając się w siebie

gęstość krytyczna zabiera miejsce ducha

a brak wymiarów nie wznosi krzywizn

 

uciec od śladów stóp

od nieustannej obecności

wznieść się po łuku jakkolwiek

wykrzyczeć modlitwę pełnym szeptem


niczego sobie+ 6 głosów
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 21 lutego 2018, 10:03
Ciekawy wiersz. A ciemna materia jest też fizyce= astronomii.
Yaro
Yaro 22 lutego 2018, 17:04
toje dobre
Beta
Beta 23 lutego 2018, 14:21
Ciemna materia, gęstość krytyczna i płasko, fizyka
przysłano: 21 lutego 2018 (historia)

Inne teksty autora

padłe szczury
Jacek JacoM Michalski
pchły i bierki
Jacek JacoM Michalski
skraje
Jacek JacoM Michalski
irokez
Jacek JacoM Michalski
za dymka
Jacek JacoM Michalski
lobektomia
Jacek JacoM Michalski
Żuławy
Jacek JacoM Michalski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca