Literatura

Fałszywość (wiersz)

Stanislav

Dzisiaj jakże często jest nieważne Szczerych uczuć okazanie

Jakże łatwo jest mieć o tym swe odmienne jednak zdanie

„Przecież zawsze wyrażam to co naprawdę czuję”

Iluż ludzi jest na świecie, których tak się okłamuje?

Nieświadomie nasze relacje z prawdy okradamy

Jakże rzadko ją dzisiaj od fałszu odróżniamy

Człowiek nawet nie wie jak bardzo sobie szkodzi 

Skąd więc jest w nas ta choroba, co fałszywość rodzi?

 

 

 

 

 

 

 


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 23 lutego 2018, 08:02
...totalna arytmia
- "rymy" przedszkolne
- inwersje i
- Patos = wtórna i naciągana, jak guma od majtek, "treść(?)"

- duuuuuuuuuuuuuuuużo czytać, a "pisać" do..............................skarpety
Konrad Koper 23 lutego 2018, 09:19
Nie błysnąłeś !!
przysłano: 22 lutego 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca