Literatura

Maszyna do szycia (wiersz)

Konrad Koper

Maszyną

kolorową

nicią szyję

jedne życie,

ale czyje ?

 

Igła kręci

się wkoło,

hałasuje.

Uważam

na swe palce.

 

Maszyną

kolorową

nicią szyję

jedne życie,

ale czyje ?

 

Używam

 mocnej nici

i lekkiego

materiału.

Czeka sukces.

 

 

 

Maszyną

kolorową

nicią szyję

jedne życie,

ale czyje ?

 

Powstaje

ubiór, który

nosimy w

pogodę, czy

niepogodę.

 

Maszyną

kolorową

nicią szyję

jedne życie,

ale czyje ?

 

Dla klienta

wyszywam

słońce, tęczę

i polne kwiaty.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski 23 lutego 2018, 12:14
:-)
gaj
gaj 23 lutego 2018, 23:38
Szczęściarz.
ostatnio urwał mi się guzik od spodni
wiadomo ważna rzecz
lecz gdy szpulkę nici do ręki wziąłem
to pojąłem iż to szycie będzie
wielką partaniną gdyż nić cienka słaba

:)Już bez liryzmu - miałem rację. Po kilku tygodniach guzik się urwał :(
przysłano: 23 lutego 2018 (historia)

Inne teksty autora

Poezja
Konrad Koper
W komnacie…
Konrad Koper
Wilk
Konrad Koper
Ten klucz…
Konrad Koper
Senna wstążka
Konrad Koper
Widziadło
Konrad Koper
Kosmici
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca