Literatura

Tęsknota za zakochaną (wiersz)

DAMPIZES

Napisałem go, ponieważ potrzebowałem wiersza na kartkę urodzinową. Wprawdzie nie ma w nim nic o narodzinach, ale zawarłem w nim swoje uczucia związane z tą osobą.
Gdy zaczyna tęsknić serce,
Człowiek w wielkiej jest rozterce.
Nie wie, co ma począć ze sobą
- Tęskni za drugą osobą.

Lecz jej nie ma obok ciebie,
Ona teraz w Siódmym Niebie
Zakochana jest u boku...,
RAZEM w gwiazdy patrzą o zmroku.

24 lipca 1998r.

z dedykacją dla
Żanety Dębskiej

dobry– 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 18 marca 2000

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca