Literatura

Ławka ,ja i TY (wiersz)

Aneczka

bez opisu
Jestem w kropce ,której życie nie postawiło nad „i”
Samotna? – nie ,nie jestem samotna ,
Bo jesteś TY!
TY jesteś mym słońcem ,
TY jesteś mym księżycem ,
Moją magią i muzyką.
Jak szklanka gorącej herbaty ,
W zimny wieczór ogrzewasz mnie.
Dajesz mi życie – choć życie mam ,
Dajesz mi szczęście – choć szczęściem jestem.

      Mowa jest srebrem ,milczenie złotem ...
      Ja jestem mową ,a usta milczą ...
      Twe usta ,jak magnez ciągną mnie ...
      Chwila niepewności ...
      I już poza TOBĄ świat nie istnieje ...
      Nikogo nie ma ,cisza jest wokół nas ...
      Słychać tylko jak wybucha torpeda ...
      Nasze wspólne serce bijące gdzieś w niebie ...


niczego sobie 17 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 15 stycznia 2002

Inne teksty autora

***
Aneczka

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca