Literatura

upadając (wiersz)

Daffodil

Upadając
Trzymaliśmy się za ręce

Mówili "nie zatrzymujcie się"
A my przekonani
że nic nam
stać się nie
może staliśmy
Razem

Godziny wybijały
zęby
Więziły krzyki w naszych
Sztucznych szczękach

Dłońmi ogrzewaliśmy
Zmarznięte serca
ciepłymi słowami
Zimną krew

Dni mijały nas
Tramwaje

A my tkwiliśmy w klepsydrze
Piasek
Sypał się prosto w pustkę

w głowie

niczego sobie 17 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 1 lutego 2002

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca