Literatura

autystka (wiersz)

Szluger

po to by wypruć resztki nieprawdziwych uczuć
tych kóre zawsze giną kiedy gasną światła
wątpliwy sens kochania metalicznych woni
w pociągowym kiblu z dłonią na ustach
od brzydoty

bez srebrnej poświaty księżyc wschodzi
monotonny jak tarcie prąciem o gruczoły sutkowe
nie ma poezji jest pot i ślina i pusty żołądek
nie ma się kogo chwycić kiedy coś spycha na dno

w oszalałych półtonach sprzętów elektronicznych
w piskach telefonów czai się zwykła nuda
mam ochotę wziąć młotek i rąbnąć w cyferblat
może po to by dokonać aborcji obłędu




słaby 14 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 30 stycznia 2002

Inne teksty autora

Magnolie
envagorien
drobne fałszerstwa
envagorien
dual
getsemani
*
getsemani
kasztany
getsemani
paw
getsemani
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca