Literatura

herbata (wiersz)

karolina wasielewska

odkąd jesteś
nie boję się
cieni i półmroków
a moje myśli
skraplają się w złocie i sepii
odkąd stajesz się co wieczór
kroplami-
odmierzam rozmowy
i napełniam ciszy
spękane naczynia

niczego sobie 18 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Maciuś vel inaczej 29 maja 2002, 11:52
Milutkie, słodziutkie. Podoba mi się, bo nie jest napuszone.
przysłano: 16 lutego 2002

Inne teksty autora

niebieski stateczek
karolina wasielewska
chłopiec ze słonecznikiem
karolina wasielewska
***
karolina wasielewska
wariatka
karolina wasielewska
nad ikoną św. jerzego od smoka
karolina wasielewska
islandia
karolina wasielewska

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca