Literatura

19.01.2000 I (wiersz)

mysio

Dla moich wierszy tytułami są daty ich powstania. To jest taki mój pamiętnik tylko, że troche inaczej pisany
Drżący płomień świecy
oświetlił Twoje mokre oczy dziewczyno
Sucha noc i cicha muzyka
zapach kadzidła i blask lampki oliwnej
ciemność - jasność
noc - dzień
... jednocześnie
Coś ściskało Twoje serce
nie mogłaś zanucić melodii
sztylet wbity w Twoje serce
kłuł Twoje myśli
Smutne perełki na Twojej twarzy
... nie potrafię ich otrzeć.
Straciłaś swoje pół ... i tak
nie wiele zostało
Noc długa, myśli wiele ... cisza
Twoja muzyka, pulsujący rytm
Siedzisz w fotelu, patrzysz na mnie ... nic
nie potrafisz powiedzieć ... nic nie potrafię
odpowiedzieć .. ból ...
Następny wers, zapach kwiatów,
następna godzina ... ból ...

Rozumiem sens wypowiedzianej ciszy i
nuconego przez Ciebie smutku ...
... nic nie mów
- przytul się ... płacz ... krzycz -
jeszcze kilka chwil ... potem nic
... nie odchodź !
... nie odchodź !
... nie odchodź !
zagram dla Ciebie
zaśpiewam dla Ciebie
zgaszę ból - potem ciemność zgaśnie
i przez następny dzień będzie jasnością
Potem znów drżący płomień świecy
oświetli Twoje oczy, dziewczyno
i grzać będzie Twoją muzykę,
która nigdy grać nie przestanie
Kilka dźwięków ... znów jesteś wolna

słaby– 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 27 marca 2000

Inne teksty autora

19.04.2000
mysio
Do Jima
mysio

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca