Literatura

Maly czlowiek (wiersz)

KL

O malym czlowieczku
Siedzi w pokoiku maly czlowiek
( Pokoj jego wlasny, zyje w nim sam
i teraz sen zwieksza ciezar powiek )
na scianach pokoju jest mnostwo ram,
obrazy w nich, juz w zlosci zniszczone;
Krzeslo luksusowe i wygodne,
biurko wielkie, do nauki dobre;
Wszystko to dla niego zalatwione;




Kartka z ocenami na stole,
stopnie te musza byc poprawione,
czlowiek ma naprawde dobra wole,
narazie bylo to zle robione;
Matka krzyczy zeby sie obudzil:
" Pracowac bedziesz ", by sie nie ludzil,
on szuka Czegos, mozna mu To dac,
Jest taki zmeczony, nie moze spac.

słaby+ 11 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 8 marca 2002

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca