Literatura

zaprzeczone potwierdzenie (wiersz)

Emilka

Dla ciebie, najdroższy
nie – wybrani
nie- pewni
nie- przekonani


z mnóstwem kolców
po dzienniku

w każdej z nut godziny drugiej
trzydzieści dwie

nie – sprawiedliwie
nie – przypadkowo
nie- pojęcie

karuzela z twoich opuszków
śmieje się do mnie
najsłodsze czoło

nie – nasycenie
nie- pokornie
nie- wysłowienie


błogosławiony Bell
w każdej nadziei halo
bieg przez płotki niepewności

nie-zwykle
nie-najmożliwiej
nie- ustannie


kawałek złamanego oddechu
przez zbyt gorący
haust.


Najprawdziwszy czerwony szalik . Twój.

Twój.


dobry– 12 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Bartek 2 kwietnia 2002, 21:45
no, znowu sa tu teksty o miłości! A myślałem, że nkit tu już o niej nie pisze, bo to niemodne i niby temat wyczerpany...
Brodacz 12 kwietnia 2002, 20:55
zdecydowanie najlepszy twój wiersz
Emilka 17 kwietnia 2002, 22:16
Brodaczu, czemiu jesteś taki tajemniczy ??? I czy nosisz brodę ???
przysłano: 13 marca 2002

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca