Literatura

Śpij (wiersz)

Isha Lucsav

5 III 2002
„Męką najokropniejszą ze wszystkich jest wątpienie”
Kazimierz Przerwa-Tetmajer, „Niewierny”

Śpij, bo gwiazdy już były,
Aniele bezskrzydły! A w ciemności krzycząc
Budzisz w oślepłym nadzieję poranka
Błysk w oku

Pulsują neurony tańcem Jej uśmiechem
Wspomnieniem wspólnych radości i małych rozpaczy,
Wiązanek kwiatów polnych i snów Jej niewinnych w
Ból głowy
Cisza!

Co za ból

słaby 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Brodacz 1 kwietnia 2002, 20:55
pulsujący neuronami tańco-uśmiech plus wiązanka polnych kwiatów, to się gryzie
Bartek 2 kwietnia 2002, 20:11
przywołanie Tetmajera też się gryzie jak cholera
AandT 10 kwietnia 2002, 04:38
hmm, przeczytalem kilka razy i tez nie wiem co tu do przekazania ma Tetmajer. Poza tym nic tu sie wcale nie gryzie - trzeba przeczytac kilka razy uwaznie bo tekst nie jast latwy. Tytul moim zdaniem zbyt powierzchowny. By wyrazic uczucia utratu kogos pociagnalbym jeszcze z jedna zwrotke. Ale tekst ten co jest jest wiecej niz niezly.
przysłano: 23 marca 2002

Inne teksty autora

Przeprost Ciapki w Ogrodzie Saskim
Łukasz Isha Pietraczuk
Będzie kochać
Łukasz Isha Pietraczuk
Tańcz
Łukasz Isha Pietraczuk
Sen o polach pszenicznych
Łukasz Isha Pietraczuk
Modlitwa dziękczynna
Łukasz Isha Pietraczuk
Dłoń Enei umierającej
Łukasz Isha Pietraczuk
Ledwodyszemranie
Łukasz Isha Pietraczuk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca