Literatura

Jest (31.III.2000) (wiersz)

Diana

Cos się stało dziś
Przełamałam barierę snów
Jeden łyk odwagi
Potem to już rutyna
Jeden odważny gest
Jedno śmiałe słowo
I jest
Moje małe
CARPE DIEM

Wszystko było inaczej
Inaczej niż myślałam
Inne niż w moich wyobrażeniach
Padły inne słowa
Od tych które usłyszeć chciałam
Inaczej się potoczyło
Ale jest
Moje małe
CARPE DIEM

Mówiłam szczerze
Z serca nie z głowy
Słowa takie nagłe
Dziwne, przypadkowe
Były zaskoczeniem
Dla mnie samej
I jest
Moje małe
CARPE DIEM

słaby– 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 2 kwietnia 2000

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca