Literatura

Cień nietoperza (wiersz)

Diana

Najpierw on,
Jego wygłupy
Ma ignorancja
Potem ta zmiana
Inny uśmiech
Nie szyderczy,
Cyniczny
Lecz serdeczny i...
Inne spojrzenie
Kiedyś bezczelne
Zdolne nawet zabić
Teraz wstydliwe,
Ukradkowe...
Rozmowa
Słowa się plątają
Rozmowa
Rumieńce na twarzy
Wstyd
Strach przed pytaniem
Tak było kiedyś
... teraz żal
Straconego czasu
Każdej sekundy,
Minuty,
Godziny
Bo słów na tysiące
Może ze sto padło
Teraz żal
Straconego czasu
Braku odwagi,
Gdy było trzeba
Mogę już tylko pisać
Już się nie zobaczymy
Została tylko nadzieja
I cień
Cień nietoperza...


fatalny+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 2 kwietnia 2000

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca