Literatura

Carpe Diem Baby? (wiersz)

kika

kochanie, dawałyśmy sobie tyle rad
przez tyle lat
dawałyśmy sobie niezliczone pociechy
nieskończone uśmiechy
i tyle przykładów, dowodów,argumentów
siły,uporu, wiary bez granic
- na nic
na takie życie
a to wszystko jakby w szklanej skrzyni trzymane
i nikt nam ich nie złamie
kochanie, potwierdzając , przekonując
że będzie tak dobrze
że złe czasy już minęły
że czasem wystarcza tylko chwila
- zamiast całego życia
i właśnie ta chwila minęła ...
i ja wraz z nią zginęłam
i ty wraz z nią odeszlaś
głupota zapomnienia,przemijania
kochanie, i znów zostałyśmy same
w dodatku osobno
i znów nam ktoś kradnie to co drogie
czarną wskazuje drogę
tak trudno jest zapomnieć
tak boleśnie jest odejść
i ciężko jest przekreślić swe marzenia
ot tak , bez żadnego wyjaśnienia
i znów ucieka jakaś chwila
z marzeń
z życia
ta rzeczywistość mnie dobija
uciekaj ...



Kika - dla Maeyi

niczego sobie 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 3 kwietnia 2000

Inne teksty autora

untitle
kika
Na prawdę
kika

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca