Literatura

Milosierdzie (wiersz)

Mroczna

nawrocenie sie satanistki ...
Nago bialy krzyz
Wisi na waniliowej scianie
W starej opuszczonej chatce
Bez dusz,
ktore uciekly juz dawno przed buntem
Uciekly juz dawno
przed wszystkim co zbyt ludzkie, a
Nago bialy krzyz
wisi dalej na scianie wyblaklej od grzechow.
To Jezus czeka ...
Juz widac czekanie na twarzy,
Ciala anielskie podpinaja mu zmarszczki
Szatany zlosliwe owijaja mu skore wokol glowy
Od zloscia wbijanych gwozdzi
... Plesnieja rece,
Krusza sie sprochniale zebra.
Popiol zamiast wlosow.
Pajeczyna pomiedzy martwym cialem
a waniliowa sciana ...
... wciaz czeka ...

niczego sobie 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
jon pes 14 kwietnia 2002, 17:31
jakiś taki mdły dla mnie-jak o satanistce to powinno być chociaż trochę straszne - wogóle mi zwisa takie miłosierdzie-czy jest czy go nie ma
kuba 14 kwietnia 2002, 17:38
nie podoba mi się i tyle
Gilbert 17 kwietnia 2002, 15:07
raz birzesz pod uwagę znaki przestankowe
a drugi raz nie
jak to jest
Tabu 17 kwietnia 2002, 22:18
infantylny opis. Usiłuje opisać być może coś głębokiego.. no ale cóż.. Usiłuje.
AandT 20 kwietnia 2002, 08:23
no nie rusza mnie rowniez, pomysl moze byl i dobry ... zgadzam sie to jest proba opisu czegos glebokiego, proba...
i nawet nie chodzi mi o warsztat. O czym to tak naprawde jest? Co chcesz przekazac odbiorcy? Wyglada na cos istotnego ale nie chwytam. Chaos choc niektore wersy sa nawet zreczne.
Poza tym najwazniejsze - nie ma tu tego czegos co czytajacego porusza i wzrusza.
I razi mnie BARDZO brak polskich znakow - sam mam z tym ogromne trudnosci z powodu geografii ale nigdy nie zamiescilbym wiersza w takim stanie.
anka
anka 16 czerwca 2004, 18:16
niewiem jak mam o skomentowac
przysłano: 14 kwietnia 2002

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca