Literatura

Cezara już nie ma (wiersz)

RogeeR

Cezarze!!!
Idący na śmierć pozdrawiają
Cię!!!

Dziś...
Cezara już nie ma
Pozostali tylko
Idący na śmierć

Wychodząc z domów
Nie mają nikogo
Kto by ich pożegnał

Idąc szarymi ulicami
Pragną swego Cezara
Który jednym skinieniem dłoni
Decydował za nich

Ich dusze zostały w koloseum
Gdzie krzyki ich przodków
Odbijają się od ścian

Idący na śmierć
Każdego dnia
Budują nowe koloseum

Wierząc, że
Gdy praca zostanie ukończona
Przyjdzie on
Ten, którego nawet
Nie lubili
Da sygnał do walki
I będą robili to
Co potrafią najlepiej


W świecie bez Cezara
Wypełnionym krzykami komercji
I setek lat brutalnej historii
Nie potrafią umrzeć

słaby+ 12 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
kurwa 4 maja 2002, 01:30
hmm... dziwny tekscik, moje uczucia co do niego są mieszane i to bardzo.
Tabu 5 maja 2002, 20:17
Pomysł bardzo mi się podoba, wykonanie również, tyle że brakuje mi tu troche (wiecej)... emocji. Ale to tylko takie subiektywne odczucie. Ogólnie jest ok.
tytanic 13 maja 2002, 10:38
Jestem zaskoczony - nie tyle treścią co pomysłem
przysłano: 25 kwietnia 2002

Inne teksty autora

Łóżko
RogeeR
Brama
RogeeR

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca