Literatura

PLASZCZYK (wiersz)

elMuerte

Założyłem nieprzemakalny
pastelowy płaszczyk.
Słońce będzie świeciło
przez najbliższe
kilka milionów lat,
mam więc trochę czasu
nim zmoknę.

Przechodnie patrzą ,
-patrzą na mnie
głupawym wzrokiem.
Na mnie, na mój
pastelowy płaszczyk,
- myślą:
Jaki głupi płaszczyk

słaby 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 13 kwietnia 2000

Inne teksty autora

***
elMuerte
Łubiny
elMuerte
***
elMuerte

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca