Literatura

19.04.2000 II (wiersz)

mysio

wiersz o byciu kimś dla kogoś ...
Chciałbym być dla Ciebie motylem
takim kolorowym lub tylko niebieskim

być dla Ciebie muzyką
śpiewać Ci piękne dźwięki

być dla Ciebie kwiatem,
którego podlewasz rano
albo wplatasz we włosy
albo całym bukietem stokrotek biało-złotych

być dla Ciebie poezją
wierszem być - tylko dla Ciebie

śłońcem być albo księżycem
lub lepiej całym niebem

Przystankiem być takim najlepiej Woodstock
być listem albo pocztówką
albo czasami wódką

być tym wszystkim dla Ciebie
i czym/kim byś jeszcze chciała

... lecz jestem tylko twym przyjacielem
... wybacz mi prosze mała

słaby 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 20 kwietnia 2000

Inne teksty autora

19.04.2000
mysio
19.01.2000 I
mysio
Do Jima
mysio

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca