Literatura

Dłoń Enei umierającej (wiersz)

Łukasz Isha Pietraczuk

22 VI 2002, Warszawa
Dłoń Enei umierającej
Jest gładka i pachnie jaśminem
Na palcu Enei umierającej
Mucha składa jajeczka niezgody
Paznokieć Enei umierającej
Lekko niedogryziony chwieje się i płacze

Płacz paznokcia Enei umierającej
Płoszy muchę
Odlatuje podrygując niebotycznie idiotycznie

słaby 27 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Gilbert 13 lipca 2002, 01:15
coś z salvadora dali
artur trzebiński 13 lipca 2002, 17:42
a dla mnie coś z Gałczyńskiego
Jenny 14 lipca 2002, 18:08
A moima zdaniem to coś jak z obrazu Malczewszkiego "Śmierć Elenai". Ale musze przyznać, że ma coś w sobie, tylko jakos nie pasuje mi tu ostatni wers.
dzarro 15 lipca 2002, 08:53
Proszę, proszę! Babka umiera a jej paznokcie ją opłakują. Czy coś się wykluje z tych "jajeczek niezgody"? Mam nadzieję, że nie będzie to niebotyczny idiotyzm...
AandT 17 lipca 2002, 08:24
Brak slow.
Najzwyczajniej.
Niebotycznie idiotyczne. Przepraszam Autorze, mysl co i po co piszesz.
A ten watek jasminowy byl juz w pewnym wierszu na wywrocie. Wiecej oryginalnosci!
a 23 lipca 2002, 01:57
niestety nie wiem, o co chodzi
Ish L. 10 sierpnia 2002, 19:23
www.enea.any.pl

Isha
przysłano: 13 lipca 2002

Inne teksty autora

Przeprost Ciapki w Ogrodzie Saskim
Łukasz Isha Pietraczuk
Będzie kochać
Łukasz Isha Pietraczuk
Tańcz
Łukasz Isha Pietraczuk
Sen o polach pszenicznych
Łukasz Isha Pietraczuk
Modlitwa dziękczynna
Łukasz Isha Pietraczuk
Ledwodyszemranie
Łukasz Isha Pietraczuk
Mea culpa
Isha Lucsav
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca