Literatura

)))))))(((((((((( (wiersz)

Manic Depression

( sztuka pisania tytułów też jest ważna - przyp. Szluger)
Mówiłeś, że nie kochać mnie to grzech
Idź ! - konfesjonał jest przecież otwarty

Mówiłeś, że Boga nie ma
a on przyszedł powiedzieć mi dzisiaj
''dobranoc''

Mówiłeś, że jesteś święty
bo oczy masz jak niebo
A dzisiaj jest burza

Mówileś, że nadzieja
jest matką głupich

Myślałam, że mnie kochasz
ale to była tylko twoja matka

słaby+ 16 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Maciuś vel inaczej 15 czerwca 2002, 02:54
Usilnie starałem się znaleźć w wierszu coś pociągajacego. Nadaremnie.
Jednakowoż brak też jakichkolwiek zgrzytów.
<b> przeciętny </b> więc
Enge
Enge 15 czerwca 2002, 21:49
czepie sie pisowni- zasadniczo nie powinno sie uzywac wielkich liter. jest taka teoria, ze to, co piszemy, jest czescia jakiegos wielkiego poematu i glupio tak w srodku wyskoczyc z wielka litera, kiedy tylko kontynuujesz; zreszta, skoro nie stawiasz kropek (bardzo dobrze!), to po co wielka lit? nawet Bog w bialym wierszu pisze sie mala literka...
Manic Depression 25 czerwca 2002, 23:22
dopuścili to do publikacji? to chyba najgorsze co napisałam...wysyłam je jeszcze ''na gorąco'' i dopiero im częściej czytam tym mocniej utwierdzam sie w przekonaniu, że są beznadziejne. a ten juz w ogóle jest porażką. płytki. o czym? o miłości? banał napisany w sposób w jaki sie pisze o milosci, czyli, że np. zawiodła itd. a to każdy wie, więc po co o tym pisać? a może tak myślę, bo mam doła? heh....jutro sie będę palić ze wstydu za ten komenterz. ale i tak uważam, ze czasem zdarzy mi sie napisać ''o czymś'', ale wtedy o publikacji mogę sobie pomarzyć :) szuflada jest dla mojej ''wesołej twórczości'' chyba najbezpieczniejszym miejscem.... powinnam iść sie teraz na tory pogapić, co wpływa na mnie wyjątkowo uspokajająco, ale Poznań Główny o godz. 23:22 nie jest pięknym miejscem, a już na pewno nie bezpiecznym. pozostaje mi więc wprowadzenie się w stan błogiej nieświadomości zwany potocznie snem. dobranoc zatem mili państwo.
przysłano: 15 czerwca 2002

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca