Literatura

Być Świerszczem (wiersz)

Stedam


Być świerszczem w deskach podłogi,
Ot, kaprys.
Trzeszczące nuty słać nogom
Niezdarnym.

Na skrzypcach brzęczeć w drewutni
Siekierze,
Lub kontrabasu zadudnić
Kołnierzem.

Być świerszczem, mieszkać w suficie,
Nad światem.
Muzyką sęki o świcie
Połatać.

     18 grudzień 1996



niczego sobie– 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca