Literatura

Urodziłem Się Aniołem (wiersz)

Stedam


Urodziłem się Aniołem.
Me dzieciństwo czyściec zimny,
Me dzieciństwo zimny kamień,
Zimne groby,
Twarde życie.

Urodziłem się Aniołem.
Moja młodość piekło wrzące,
Moja młodość wrzące rzeki,
Wrzące głowy,
Twarde życie.

Urodziłem się Aniołem.
Jeśli miałbym umrzeć
Diabłem,
Lepiej,
Bym się nie urodził.

     10 sierpień 1992



niczego sobie– 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

Przed Snem
Stedam
Nad Ranem
Stedam
Kamień
Stedam
W Przerwie
Stedam
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca