Literatura

krzyk w drzewo (wiersz)

Przemysław Waszut

prymitywne wołanie w prymitywnym świecie
krzyk w drzewo
by roztopić lód
głód i wicher łka

krzyk w ziemię
aby wydrzeć sok
mrok i proch i piach

krzyk w wodę
gdy oddechu brak
jak ptak gdy nie ma piór

krzyk w ogień
gdy gotuje krew
jak lawa spływa z gór

słaby 9 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 17 maja 2000

Inne teksty autora

kruk
Przemysław Waszut
MODLITWA
Onir
lądowanie
Przemysław Waszut
Ziemia
Przemysław Waszut
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca