Literatura

*** (wiersz)

Iwona

debiut na Turnieju Jednego Wiersza w Piekarach Śląskich...
Wżynała się w twe ciało
jak harpun ze szlachetnej stali
-powoli, podniośle
tak, byś miał jak najwięcej czasu
by przemyśleć wszystkie szare posunięcia
na brylantowej tarczy życia.
Nie dawałeś za wygraną nawet wtedy,
gdy krople esencji twojego istnienia
coraz szybciej uwalniały resztki sił.
Jednak kiedyś musiał przyjść koniec.
Zimna i oschła powiedziała dość!
Zniknąłeś, jako następny anonimowy
pionek strącony z szachownicy życia
przez królową, której imię dosięgnie
każdego- Śmierć.

słaby+ 15 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
nF
nF 17 lutego 2003, 00:51
Brrr, okropny. Patetyczny, banalny, patetyczny oraz banalny. Śmierć. Brrr...
Fansted 25 lutego 2003, 15:21
zgadzam się z prefixem
Anna Cynthia Weronika 26 lutego 2003, 15:30
iwona, ' wrzynać ' pisze się przez ' rz ' , a nie ' ż '!
nF
nF 28 lutego 2003, 16:21
poezja - ha ha, bardzo śmieszne ;P
Krzysztof
Krzysztof 28 września 2003, 23:52
Bardzo fajny urywek nie ma początku lecz dobry koniec.
przysłano: 5 lutego 2003

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca