Literatura

Kupię Ci lizaka, Panie Boże (wiersz)

Magdalena Komoń


Gdziekolwiek jesteś, bądź.

Nie ważne czy w skroniach schowany
Pod chmurnym czołem
Czy w stopach zdeptany
Pod brudnym butem


Kupię Ci lizaka, chcesz?
Dużego. Czy to grzech?
Kupię Ci lody i truskawki
Zdrowe witaminy...

Tylko...
Nieba Ci nie kupię
ani piekła. Czy to grzech?


Bądź, gdziekolwiek Cię nie ma
Tak jest łatwiej
Mamy na kogo zwalać całą winę


niczego sobie 11 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 29 maja 2000

Inne teksty autora

Czas
Magdalena Komoń
Mój pokój
Magdalena Komoń
bez słowa
Magdalena Komoń
Dzieci Embriony
Magdalena Komoń
Ja ja
Magdalena Komoń
Czasami
Magdalena Komoń
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca