Literatura

ja dzisiaj zatonąłem (wiersz)

Stary Indianin

ja dzisiaj zatonąłem
nie wiem dlaczego i po co...
chyba się zabłąkałem
gdzieś w życiu...ciemną nocą
nie wiem, gdzie droga moja
czy się urwała, skończyła?
w przestrzeni przede mną pustka...
i chłód, i ciemność bezsilna...
Nie wiem, co mną kierowało
co świat i ludzi pożera...
może jest coś ponad nami,
Bóg, fatum, siła niezmienna...?
działałem w amoku chwili
jak nie ja- o tym wiedziałem...
coś mnie wciąż pchało do przodu,
umysł rozdzielił się z ciałem
nie wiem...i się nie dowiem
wszystkie pytania przepadną...
nikt o nich juz nie usłyszy
poszły wraz ze mną...NA DNO




niczego sobie– 9 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 1 czerwca 2000

Inne teksty autora

to znów ty...
Stary Indianin

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca