Literatura

pokaż mi (wiersz)

Herszełe z Ostropola

do was należy przyszłość
powiedział mi kiedyś jeden matematyk
nie będąc nikim

jeszcze śmieszniejsi są ci
od kłamstw podstawowych jak w dekalogu
wolność równość braterstwo

ujmij mnie inaczej
jak obiecując wielkośc i światłość
ujmij mnie brakiem

pokaż mi ranę
powiedz że to już koniec absolutny
a ja walczyć walczyć będę

niczego sobie– 14 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
nF
nF 2 maja 2003, 20:29
"kłamstw" chyba. Świetlickiego "wolność równość braterstwo"?
Herszełe z Ostropola
Herszełe z Ostropola 6 maja 2003, 18:53
"kłamstw", faktycznie. A "wolność, równość, braterstwo" to jeszcze od Napoleona, chyba, że Świetlicki napisał to pierwszy.
Maciuś vel inaczej 7 maja 2003, 20:41
Trzecia zwrotka - jeszcze, jeszcze, ale reszta - poniżej krytyki. Nawet mojej.
Drogi Herszełe, ostatnio się staczasz. Napisz "Do Dekadentów 2 - Wojna w Iraku", to chętnie przeczytam i lepsza ocenę rzucę.
Luźny Wiesiek 11 maja 2003, 02:06
Mi się podba. Nawet bardzo. Trzecia zwrotka rewelacja!
przysłano: 23 grudnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

Niechcący przewidziałem wszystko
Herszełe z Ostropola
Do dekadentów
Herszełe z Ostropola
*** [walcz dotąd...]
Herszełe z Ostropola

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca