Literatura

Dzieci Embriony (wiersz)

Magdalena Komoń

* * *
Dzieci embriony
Nie czują
Strachu
Bólu
zbliżającej się śmierci
nie wiedzą,
że
za chwilę
spłyną krwawe
nie zdążą nawet
zobaczyć
światła
z niemym krzykiem
w ukryciu przed światem
zostaną wyrwane
z cichości macicy.






słaby 9 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 9 czerwca 2000

Inne teksty autora

Czas
Magdalena Komoń
Mój pokój
Magdalena Komoń
bez słowa
Magdalena Komoń
Ja ja
Magdalena Komoń
Czasami
Magdalena Komoń
małe poszukiwania
Magdalena Komoń
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca