Literatura

Defekt (wiersz)

godsavethequeen

Nic nas nie łączy,
jak miało mi się podobać?
wybrałam produkt z defektem.
Defekt-lumpeks.
Ciocia, nie miała co zrobić
i oddała mi pare rzeczy.
Pare noszonych ubrań.
Znalazłam czyjeś rzeczy
w kieszeni kurtki.
Na kartce w kieszeni
coś pisało, nie wiem,
atrament w praniu
się rozmazał, teraz wszystko się marze.

Piorę brudy, brudne pieniądze,
kilka chwil ulotnych,
nie będę o nich pamietać,
bo nie zostały mi żadne fotografie
z tego umierania.
On pyta:
"Podobało ci się?"
chce odpowiedzi,
a ja jestem coraz bardziej
zimna i obca.

słaby 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
nF
nF 26 stycznia 2004, 04:05
nie łapię interpunkcji. Jestem niewyspany. Maże - od mazać. Jakkolwiek marze tworzy ciekawą grę jakoś wątpię czy było to zamysłem autora. Na kartce coś jest napisane, nie pisze. Nieporadne sforumowania. Treściowo coś jest, znaczy prosto, ale nie beznadziejnie. Potencjalnie.
SARS 5 marca 2004, 18:38
Lepiej kolego zacznij sklejać samoloty.
przysłano: 25 stycznia 2004

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca