Literatura

*** (wiersz)

elMuerte

Próba stworzenia abstrakcji lirycznej.
Ty jedna...
Miliony nas tłoczą się pod stopami
Choć słowo zabija a myśl odlatuje
Nigdy nie poznam sensu istnienia
Myśli co wiecznym podążają szlakiem
Może to myśl zabija...
Ponury horyzont widać zawsze
Raz bym zobaczyć chciał zorzę
Cud materii odbity w lodzie
A z Tobą zawsze tak inaczej
Ciszy pomruki...
Wstęgą falujących ciał
Popłyną w oceanie
I nigdy znowu
Chcieć...Tego...
Nie mogę.

słaby 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 25 lipca 2000

Inne teksty autora

***
elMuerte
Łubiny
elMuerte
PLASZCZYK
elMuerte

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca