Literatura

Nigdy nie nakręcony film o miłości (wiersz)

Ania

Siedzę tak wieczorami
Dopiero wtedy czuję to takim jakim jest naprawdę
Wtedy dopiero wiem o co w tym wszystkim chodziło
Za dnia patrzę na słońce
Widzę jego jasne włosy
Patrzę w niebo
Widzę błękit jego oczu
Czuję na swych plecach wiatr
Widzę jak jego włosy się z nim zmagają
Ktoś idzie przede mną
Widzę jego jak się obraca by mnie ujrzeć
Patrzę w lustro
Widzę siebie a za mną on delikatnie muska placami mą szyję
Patrzę jak pąki kwiatów rozwijają się w blasku dnia
Widzę jego jak otwiera się przede mną jak pokazuje mi swą duszę i ciało

Odwracam się, ale jego tam nie ma
Rozglądam się, nie widzę jego włosów, nie słyszę jego śmiechu
Bo jego nigdy przy mnie nie będzie
On jest tam a ja tu, nie podążę za nim - nie mogę
Nie pójdzie za mną - on nie chce
Ten scenariusz nigdy nie zostanie sprzedany
Będzie leżał i kurzył się gdzieś w starej szafie
Nigdy wspólnie nie nakręcimy filmu o miłości...


wyśmienity– 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
zen
zen 4 lipca 2004, 15:07
troszke za bardzo lubisz zaimki osobowe. wiem ze wobec tego co chcialas przekazac uwaga jest co najmniej nie na miejscu, ale jako czytelnik nie moge spojrzec na swiat choc przez chwile Twoimi oczyma kiedy "jego" i "on" dzwoni mi w uszach przez caly wiersz
Justyna 6 lipca 2004, 00:57
podpisuję się pod komentarzem zen'a. nasz wola wysłuchania Twojej życiowej historii jest gorąca, ale wola czytania dobrej poezji plasuje się na zupełnie innej płaszczyźnie.
przysłano: 3 lipca 2004

Inne teksty autora

Dwojenie na pół
Czasem Niezabardzo
Miłość z truskawkami
Czasem Niezabardzo
Kochać...
Ania
Stracona
Ania

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca