Literatura

*** (wiersz)

niezapominajka

anioł spłynął na mnie dzisiaj
jak płaszczem otulił mnie rękoma
silnymi lecz czułymi zarazem
osłonił mnie obłokiem szczęścia
niczym delikatną bardzo istotę
nie mogąca tak płakać bez końca
wyczuł co było w moim sercu
i zrozumiał jak bardzo cierpiałam
obiecał ze juz mnie nie opuści
zabierze w świat odległy
gdzie nie ma trosk i smutków
wtedy poznałam kim był ten dziwny gość
to tylko anioł śmierci
jak zwykle poprzedzający swoją panią

niczego sobie– 10 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Geil
Geil 11 lipca 2004, 03:53
W Tarocie karta Śmierci oznacza nie śmierć fizyczną, ale przemianę duchową. Życzę Ci żebyś zmieniła swoje wiersze w poetyckie motyle.
przysłano: 9 lipca 2004

Inne teksty autora

***
niezapominajka
***
niezapominajka
***
niezapominajka

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca