Literatura

... (wiersz)

Yankin

czy słyszałaś mój płacz
jak unosił się nad zrujnowanym domem
jak tęsknił do białych ścian
i szerokiego łoża
czy myślałaś kiedyś jak
bardzo czuć swąd spalenizny
to widać jak na jakimś
starym czarnobiałym filmie
tak dawno go zrobiono
i tak trwa do dzisiaj
lecz mój dom już
zniknął pod powierzchnią wody
i falami płuczę obierki
po wczorajszym obiedzie

październik '95

słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 14 kwietnia 2009 (historia)

Inne teksty autora

...
Yankin
...
Yankin
drzewo
Yankin
...
Yankin

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca