flagi zapełniły rynek

nF

flagi zapełniły rynek kiedy
wraz z przyjacielem chodziliśmy
między jednym cokołem a drugim

tyki łamały nam się w pas łopocząc
włosami na głowach najlepszych
telemarketerów z zębami jak słońce

przeszła ochota na żarty to
my byliśmy właśnie tymi których
ktoś posądził przypadkiem o niebo

z dłońmi nagle wolnymi od wszelkich
niepewności i bagażu pytań wszyscy
pobiegliśmy przed siebie na oślep

ktoś musiał krzyczeć z pewnością
ktoś krzyczał że kiedy robiliśmy to
Czego nie uczynilibyśmy nigdy?
nF
nF
Wiersz · 5 czerwca 2006
anonim
  • BlueBlues
    "my byliśmy właśnie tymi, których
    ktoś posądził przypadkiem o niebo"

    ten fragment, taka perełka

    · Zgłoś · 18 lat
  • Janek
    Trochę ten wiersz, jak Twój ulubiony kolor - p r z e z r o c z y s t y. Już trzy czytania i wciąż niewiele widzę. Ale jakiś niepokój się budzi, więc może za czwartym...

    · Zgłoś · 18 lat
  • hak
    Witam
    się podoba wytwór, choć kilka wersów zbytecznymi postrzegam. Ale subogląd to .
    Pozdravy

    · Zgłoś · 18 lat