był królikiem
w pokoju absurdalnym
nota niewidoma
bene po tramalu
przytył czas prawdziwy
może
zbyt banalny
gdy z pamięci świętej
wzywał matke
sinusoidalnym żalem
na suficie zaciekłym
muchy dyżurne
pierdoliły się
ludzi i
cały ból
tego świata
Pozdravy i miłego dnia
1. Podoba mi się ironiczny stosunek podmiotu do ludzi.
2. Podoba mi się tramalowa wyobraźnia.
3. Nie podoba mi się, że prawie każdy rzeczownik opatrzony jest przymiotnikiem.
4. Wulgaryzm jest dowodem na brak lepszych środków wyrazu, w dodatku niepotrzebnie użyty w czasie przeszłym.
5. Słów: "absurdalny", "prawdziwy" i "banalny" bardzo trudno jest dobrze użyć w wierszu i Tobie się to nie udało.
6. "Czas prawdziwy może zbyt banalny" jest pustym semantycznie zbitkiem słów - możliwości interpretacji jest milion więc, nie ma żadnej.
Dalej już same negatywy, więc nie piszę.
Ciepłozdrav
PS - nie wszystko na tym grajdole odbywa się "z klucza" , a może to i lepiej.
As usual, nie oceniam :-P
pozdrav
Najpodlejszym ze schematów jest mantra uciekania od nich,,,
Pozdrawy dla dziewczyny i Ciebie i powiedz jej ,że się myli .
Pozdrawiam