Literatura

Mimo wszystko (wiersz)

Alchemiczka

Kochaj mnie mimo wszystko.
Za rozlaną kawę
I przypalone tosty.
Kochaj za pomyłkę w papierach
I za źle wyprasowana koszulę.
Za sól w cherbacie i za cukier z frytkami.
Kochaj mnie za źle pościelone łużko
I za nieogolone pachy...
Za poranny uśmiech
I za zwiędnięte kwiaty.
Kochaj mnie za szaleństwo
I bród za poaznokciami.
Zaczerwone rumieńce
I za moją naiwność dzieciencą.
Za nadzieję wieczorem
I telefon co wtorek .
Poprostu taką jaką jestem..... Kochaj
- i nic więcej.

słaby 18 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
estel
estel 18 czerwca 2006, 17:38
Nie chcę się czepiać, ale te błędy (nie wiem, może umieszczone celowo...?) są dosyć rażące. Poza tym temat oklepany, kochaj mnie pomimo wszystkich błędów, które popełniam i wszystkich moich wad. Nie, nie spodobało mi się.
Alienne 19 czerwca 2006, 22:44
Jak dla mnie nachalnie wyłazi inspiracja piosenką Heya. Zahacza o kopię.
Poza tym - błędy - straszne. Aby biegać, należy nauczyć się chodzić; a aby pisać wiersze, najpierw trzeba znać język!!!
Rozumiem, że może to być usprawiedliwione dość młodym wiekiem. Cóż - powodzenia. Pozdrawiam.
sercenadloni 20 czerwca 2006, 22:26
Wybacz, ale nieogolone pachy wzbudzają obrzydzenie i z całej tej przeciętnej treśc to one najbardziej zapadły mi w pamięć... Poprzednicy już to napisali- temat nie jest jakimś odkryciem no i błędy... To by było na tyle tej krytyki;) Życzę Ci po prostu powodzenia w dalszym pisaniu i nie oceniam, bo sama nie wiem co zrobić;)
BlueBlues 21 czerwca 2006, 09:47
oklepane truizmy, po co powtarzać ? W sumie mogło by być (temat) ale jezeli już bierze się na tapetę motyw ograny do bólu to powinno się postarać by wiersz przyciągał czymś innym tzn Formą. Znowu się czepiam no nie ?;)
Jagna 23 czerwca 2006, 23:07
Na początek chyba powinno być "frytki z cukerm" a nie "cukier z frytkami". Sam tytuł i początek są plagiatem piosenki Hey "Mimo wszystko". Jednak ich utwór ma więcej głębi. To wszystko już było spróbuj odnaleźć własny styl i to co chcesz przekazać światu.
przysłano: 18 czerwca 2006

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca