Literatura

brak tytułu, tytułu brak (wiersz)

karolina

Naga jak lampa
między a pomiędzy
wstawiona w kąt
rozświetlona, ciepła
żarówka
sztuczne światło
jak ciepło wtórnego odczucia

wciąż między kątem a ścianą
bezwstydna naga lampa
prześwietlona
zawarta w dwóch odsłonach

klękam w twym świetle
szepcząc: Amen.

niczego sobie 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 kwietnia 2009 (historia)

Inne teksty autora

Graffiti z Ogrodowej
Adam Ziemianin
Kochanie
Marcin Świetlicki
miłość
Gunter Grass
Elza
Louis Aragon
Bądź mi
Rafał Wojaczek

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca