Literatura

DIEGO (wiersz)

Kate Barton

Uczył udawać
kłamał sam siebie
uczył zapomnieć
zapomnieć się nie da
dla dobra kłamał
dla dobra prawdy
dla dobra prawdy
dla prawdy dobra

Nie wierzył słowom
bo te zwykłym tekstem
nie wierzył w prawdę
którą świat mu kłamał
nie wierzył ludziom
bo ci to są zdrajcy
nie wierzył sobie
bo sam był mordercą

Uczył udawać
nie potrafił zapomnieć
żalu w swym sercu
i rany na duszy
szukał ucieczki
ratunku nie znalazł
pozostał znów bandaż
i rozdarta rana

Uczył zapomnieć
i zwątpił swym słowom
jak malarz na wietrze
jak marzyciel w swym domu
malował słońce słowa pędzlem
który nagle się złamał

Nie wierzył światu
bo świat mówił prawdę
o życiu, co usłane różami
on jako jedyny ścinał te róże
bo każda z nich miała kolce.

słaby 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Aspa
Aspa 13 sierpnia 2006, 15:15
kolejny wiersz który brzmi jak piosenka , ale i tak najbardziej podoba mi sie ta część "jak malarz na wietrze
jak marzyciel w swym domu " po pierwszym przeczytaniu mam odczucie takiej świeżości i szczerosci które z tego wiersza płyną !!! pozdrawiam ciekawa konwencja
przysłano: 24 kwietnia 2009 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca