Literatura

Wizja: uchwycić siebie.fotografie (wiersz)

Mari Paz

[dodany dwa razy]

Uwaga, praca na wysokości. Nieszczelne okno.
IX piętro budynku, który spełnia funkcje mieszkaniowe.
Panowie, zbliżenie. Zachowajmy ostrość i dzikość obrazu.
Proszę robić zdjęcia. Dużo zdjęć. I założeń.
Uchwycić każdy jej gest, prozę i myśli.
Proszę spojrzeć, jest pierwsza czasu moskiewskiego.
A ona wygląda jak ostatnia strona tego budynku.
Stoi przy firance, i miesza tę swoją herbatę
Z należytym szacunkiem do ziół leczniczych.
Raz, dwa, trzy, cherry, kręć, wieść, jeden taki dzień, więc
kręcić tę starą kobietę, jak liczy podczas mieszania,
Jak bardzo przy tym jest stara; a przecież ma tylko 21lat.
Proszę patrzeć na ten wrak. Każdy ruch sprawia,
że ona się męczy. Spluwa tym całym wysiłkiem
na chodnik. Uwaga, praca na wysokości. Będzie bolało.
Ślina z wysokości. Sina od wysokości.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 4 marca 2007 (historia)

Inne teksty autora

Prognozy II
Mari Paz

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca