Literatura

Potwory (wiersz)

Skc

jechałem polską koleją;
stukot kół stalowych o pokrzywione szyny-
industrialne techno postkomunistyczne
w wersji UnPluggeD

jechałem pociągiem,
sennymi oczyma widziałem we mgle
pasące się leniwe stado
dzikich mistycznych potworów,
co z daleka zdawały mi się być drzewami
na zatopionej łące.
wersja nightmare

pijane bałwanami białej piany,
przechadzające się w świetle xiężyca
- bo niebo było bezgwiezdne-
przesuwające się za drżącym stukiem oknem
potworne zwierzątka mojej wyobraźni
tępo ryły glebę

słaby+ 10 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 18 września 2000

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca